ComputerCraft

From Feed The Beast Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page ComputerCraft and the translation is 50% complete.

Outdated translations are marked like this.

!!! Problem with Module:Infobox/strings or a translation thereof. Fallbacks used for: {errSectionLocation, errCellLocation, maxImageSize, imageParameters, linkText}. Missing strings: {}. Please inform a translation admin as the translation markings probably need updating. !!!

ComputerCraft
Modicon computercraft.png
Aktuella Utvecklaredan200
Version1.80pr1
Supported Minecraft versions1.12.2
Behövs förCCLights2
ComputerCraftEdu
Computronics
Extra Peripherals
FirePeripherals
HxCPeripherals
Immibis's Peripherals
OpenCCSensors
OpenFM
OpenPeripheral
Peripherals++
Quadracoptors
Random Peripherals
ÜberNetworkingAntennas
URLLink
Modpack
FTB Unleashed
FTB Unhinged
Direwolf20 1.5
FTB Ultimate
Direwolf20 Pack
MindCrack Pack
YogCraft Modpack
FTB Lite
Tech World
Pax Challenge Pack A
Feed The Beast Beta Pack A
New World Mod Pack

ComputerCraft är en mod av dan200 som lägger datorer och diverse kringutrustning till Minecraft världen. Alla enheter är programmerbar med Lua skriptspråk. Det är möjligt att använda Redstone och även redpower 2s Red Alloy Wire och Bundled Cable tillsammans datorer för att lägga komplexitet till sina Redstone kretsar. Tillsammans med Redstone stöd, kan datorer också använda Wireless Modems och Wired Modems för att kommunicera med varandra med RedNet.

Sköldpaddor

En Turtle är en typ av dator som kan flytta runt och interagera med världen med rätt instruktioner. Sköldpaddor har en intern inventering möjliggör 16 staplar av objekt som ska lagras i. Sköldpaddor kan vara utformad för att ha en uppsättning kringutrustning eller verktyg för att utföra olika uppgifter. Till exempel kommer bearbetning av en sköldpadda med en Diamond Yxa förvandla det till en Felling Turtle som kan hugga ved. Det är även möjligt att ge en sköldpadda en Wireless Modem för att göra det möjligt att använda RedNet API.

Sköldpaddor använder Turtle API att röra sig och samverka med världen.

Programmering

Programmering i ComputerCraft åstadkommes genom användning av skriptspråk Lua. Varje dator följer de flesta av specifikationerna för Lua och kan använda de flesta av de funktioner som definieras i språket. Förutom den grundläggande Lua API ComputerCraft använder också sin egen uppsättning av API för att möjliggöra interaktion och samverkan med den Minecraft världen. Dessa API kan möjliggöra samverkan med Redstone, och Red Alloy Wires och Bundled Cables (om redpower 2 är installerat) tillsammans med en rad andra användningsområden.

Guider


Template:Navbox ComputerCraft/sv

Other languages:
British English • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎français • ‎italiano • ‎polski • ‎português • ‎svenska • ‎русский • ‎中文(中国大陆)‎