Hi Gamepedia users and contributors! Please complete this survey to help us learn how to better meet your needs in the future. We have one for editors and readers. This should only take about 7 minutes!

User:Xbony2/backups/Oil/nl

From Feed The Beast Wiki
Jump to: navigation, search
Oil


ModBuildCraft
TypeOnbekende waarde
Niet erkende parameter: blockid
Dit artikel gaat over zwarte (ruwe) olie die gebruikt wordt om energie op te wekken. Zie Seed Olie en Creosote Olie voor andere typen olie.

Olie is een vloeistof die is geïntroduceerd door {{L|BuildCraft]] die 3 MJ/t produceert als ze wordt gebruikt in een Combustion Engine. Olie kan verder worden verwerkt tot Brandstof in een Raffinaderij die 6 MJ/t produceert

Oliebronnen[edit | edit source]

A large oil well with a tall geyser

Olie kan worden opgepompt uit natuurlijke oliebronnen in de wereld. Ondanks dat oliebronnen in elk type biome gevonden kunnen worden, zijn ze in grotere getale aanwezig in de woestijn. Oliebronnen kunnen ook gevonden worden in de oceaan, echter mixen ze niet goed met water. De oliebron zelf bestaat uit de bovengrondse oliespuit, een 1-block brede schacht in de bodem en een diepe ondergrondse oliebron.

An oil well in water

De hoogte van een oliespuit kan enige aanwijzing geven over de grootte van de ondergrondse oliebron. Middelgrote bronnen hebben ergens tussen de 100 en 1.000 emmers olie terwijl grote oliebronnen 2.000 tot 17.000 emmers olie hebben.

Extractie[edit | edit source]

Olie wordt opgepompt door een pomp en getransporteerd met waterdichte buizen. Het kan rechtstreeks in een motor worden gepompt om energie op te wekken of in een tank om te worden opgeslagen. Ondanks dat het geen tijds-efficiente manier is, kan olie ook met de hand worden getransporteerd m.b.v. emmer, net als elke vloeistof.