FTB Wiki

From Feed The Beast Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page FTB Wiki and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.
Бацкгроунд-2.пнг
Добродошли на Официјални Феед Тхе Беаст Wики

Добродошли на Официјлани Феед Тхе Беаст Wики! Овде можете да надјете информацију о модовима, колекцијама модова и мапама повезаних са ФТБ. Овде на Феед Тхе Беаст Wики, примарно се фокусирамо на модовима у ФТБ колекцијама модова, али и остали модови су дозвољени. Тренутно имамо 25.068 наслова. Постоје многи начини да помогнеш, укључујући мењање/писање чланкова, мењање/писање тема, и просто нам давати своје мишљење,

Шта је Феед Тхе Беаст?

Феед тхе Беаст, такође познат као ФТБ, почео је као мапа која је садржала изазов у Минецрафт-у и тешко се ослањала на модове. Играла се врло слично као врста мапе која је била позната као Скy Блоцк, где би играч почео у празном свету са само малом платформом, и мора да превазиђе ред изазова. Зато што ФТБ укључује технолошке модове, било је могуће користити разне блокове и ствари да прате изазове и напредак играча, као и аутоматски да даје награде после сваког изазова.

Ова мапа је потом била прилагођена да дозволи више играча да се такмиче међусобно у трци да заврше изазове. Ова верзија је добила огромну популарност после уживог приказивања на Тwитцх.ТВ са Диреwолф20 против Маттабасе, обојица вема познатих корисника модова укључених у мапи.

Како је мапа била пуштана у јавност, постало је очигледно да је веома тешко делити мапу, модове, и конфигурацију оним које је интересовало да играју. У једном тренутку донета је одлука да се комбинују сви модови у једну колекцију модова која може лако да се дели, и такође да се направи програм за покретање који би скидао те колекције.

Мапа је прошла кроз разне промене, укључујући мапу од темељца - позната по структури изазова и награда од темељца. Међутим већина играча који причају о ФТБ мапи, искрено мисле на мапу са пирамидом, позната по великој пирамиди са базалтом која садржи разне собе које су листале ствари које играч мора да направи како би завршио сваки изазов. Та верзија је побољшана на тежу верзију, познату као ФТБ Инсанитy, која је захтевала већини играча 50 до 100 сати игре како би је потпуно прешли.

Колекције модова су центриране око модова направљених за Минецрафт Форге платформу. У почетку су се фокусирали на техничку тему, попут ИндустриалЦрафт 2, БуилдЦрафт, и РедПоwер 2. Међутим, онда се проширило на друге жанрове, попут магичних модова као Тхаумцрафт и Мзстцрафт.

Почетна колекција модова је избачена као бета у Новембру 2012. Остала је у бети неко време због потребе да аутори модова ажурирају своје модове на Минецрафт верзију 1.4, где је све кренуло да се ослања на сервер. Овај процес се показао као дуг пут за неке од модова који су центар колекције.

Остале верзије ФТБ колекција модова су направљене, укључујући ФТБ Лите, који смањује листу модова како би помогли новим корисницима да науче о модовима без преоптерећења. Магиц Wорлд колекција, која се фокусирала на модове магичне природе, је такође избачен.

Многе колецкије модова су избачене од тад, и биле ажуриране на верзије 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, и 1.8 верзије Минецрафта. Све колекције модова које се налазе на ФТБ програму за покретање могу се наћи на страници са Колекцијама модова. Модови укључени у ФТБ колекције се могу наћи у Категорији са Модовима.

Програм за покретање пуштен је у рад током уживог преноса Слоwепоке101-а. Број скидања је брзо преоптеретио сервер, остављајући бројне кориснике изнервиране. После сређивања тих проблема, бета верзија је избачена. Сајт, феед-тхе-беаст.цом, је убрзо пратио.

Главне функције су:

  • Аутоматско скидање листе ФТБ колекција модова и дозвољених колекција са треће стране.
  • Аутоматско скидање свих фајлова за инсталацију и креацију инстанце Минецрафта.
  • Пуна подршка дистрибуције свих аутора модова у колекцији модова.
  • Испланирана колекција конфигурација, додељивање јединстваних бројева свим модованим блоковима, стварима, димензијама, створењима, побољшањима, и течностима, спречавајући преклапања која изазивају Минецрафт да престане са радом и били су честа зачкољица корисницима који су хтели ручно да инсталирају модове.
  • Аутоматско скидање изабраних мапа, као Феед тхе Беаст мапа са изазовима.
  • Подржава скидање пре-конфигурисаних инстанци сервера, чинећи врло лако админима да држе модове на серверу.

Сада када знаш мало о Феед тхе Беасту, крени на Страницу за Почетак да научиш како да инсталираш програм за покретање, изабереш колекцију модова, и почнеш да играш!

Мп-модс.пнг
Модови